Руски собственици на ваканционни имоти по българското Черноморие ги отдават

...
Руски собственици на ваканционни имоти по българското Черноморие ги отдават
Коментари Харесай

Руснаци развиват нелегален квартирен туризъм по родното Черноморие

Руски притежатели на ваканционни парцели по българското Черноморие ги отдават чартърен, като това става незаконно и без да се заплащат налози и такси. Това разкри ръководителят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев пред " Дарик ".

В момента огромна част от парцелите на съветски жители по морето у нас се отдават по този метод. Под наем за седмица-две се отдават жилища край морето и освен. Руските туристи идват с ключове като другари или родственици на притежателя. „ Идвайки с ключ няма по какъв начин да разберем дали са действителни туристи. По този метод доста фино се заобикалят туроператорите, не се заплащат и данъци”, изясни Косев.

Квартирният туризъм се следи от няколко години, само че в последно време наклонността се ускорява. Дори в интернет към този момент има основана букинг система, където руснаците споделят своите парцели и се реализират контактите с наемателите, изясни Косев. По думите това се прави нелегално.

В множеството случаи са невисок и междинен клас туристи, като има дребни изключения. Цените стартират от 10-15 $ за нощувка, само че могат да доближат и доста високи равнища.

Нишата в сектора към този момент са усетили и българи. В последните две години нашенци наемат жилища на руснаци за 3 месеца, като по-късно ги отдават на вечер.

Според ръководителят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, квартирният туризъм е некоректен съперник на градските хотели. А нещо като патентен налог може да ограничи този бизнес.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР