Руски шпиони са използвали Френските Алпи като базов лагер за

...
Руски шпиони са използвали Френските Алпи като базов лагер за
Коментари Харесай

„Монд“: 15 руски шпиони ползвали Френските Алпи като базов лагер за операции Европа

Руски шпиони са употребявали Френските Алпи като базов лагер за интервенции в цяла Европа, написа през днешния ден вестник "Монд ", представен от Франс прес.
Според френския всекидневник 15 чиновници на съветското военно разузнаване ГРУ, профилирани в убийствата, са се придвижвали на континента от 2014 година Те са минали за последно през Франция през септември 2018 година
Контраразузнаванията на Франция, Швейцария и Англия са подхванали интервенция по търсене на съветските шпиони.
Един от 15-имата сътрудници е бил разпознат от английските служби като един от тримата причинители на офанзивата в Солсбъри през март предходната година, при която бяха отровени с нервнопаралитичното вещество Новичок някогашният съветски шпионин Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Това нахлуване изостри внезапно връзките сред Русия и Запада и накара западните служби да търсят интензивно неговите причинители.
"Монд " излезе с тези разкрития в миг, когато Германия упрекна Русия, че стои зад убийството на грузински жител в Берлин през август, отбелязва Франс прес.
Според изданието 15-имата съветски сътрудници, не са провели никакви интервенции на френска земя, само че на няколко пъти са обитавали в дребни градове като Анмас, Шамони и Евиан, в алпийския департамент Горна Савоя.
Шпионите служат в отделение 29 155 в ГРУ. Те се занимават с убийства, бойкот и загадка замяна на известия, твърди "Монд ".
Никакви оръжия и материали не са били конфискувани, нито пък е разпознат локален съизвършител на съветските шпиони. 15-имата сътрудници наподобява не са имали никакъв контакт със чиновниците на посолството на Русия във Франция. Според "Монд " съветските шпиони са работили във Англия, България, Крим, Молдова и Черна гора, отбелязва Агенция Франс Прес.
Наличните данни са насочили френските служби към хипотезата, че департамент Горна Савоя, който граничи със Швейцария и Италия, е бил употребен като базов лагер за тайните интервенции в Европа на поделение 29 155 на ГРУ, споделил почитан представител на френското разузнаване, представен от вестника.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР