Руски съд отхвърли жалбата на руския опозиционер Иля Яшин срещу

...
Руски съд отхвърли жалбата на руския опозиционер Иля Яшин срещу
Коментари Харесай

Руски съд отхвърли жалбата на опозиционера Иля Яшин срещу присъдата му

Руски съд отхвърли жалбата на съветския опозиционер Иля Яшин против  за рецензии към дейностите на Русия в Украйна, оповестява " Асошиейтед прес ".

Той беше наказан през декември за разпространяване на - нещо, което беше оповестено за закононарушение, откакто съветският президент Владимир Путин изпрати войски в Украйна.

Обвиненията против него произтичат от поредност от изявления в интернет по отношение на, където след изтеглянето на съветските войски бяха открити всеобщи гробове и мъртви цивилни по улиците.

По време на делото против него предходната година Яшин съобщи, че излъчено онлайн видео в YouTube, в което той приказва за украинците, убити в Буча, се базира на публични съветски източници и на украински изказвания, за да даде на публиката си справедлив взор.

" Няма да се отрека от истината зад решетките " , посочи той и акцентира, че счита за собствен дълг да споделя истината.
 Осъдиха съветския опозиционер Иля Яшин
Осъдиха съветския опозиционер Иля Яшин

Той бе приет за отговорен за разпространяване на подправена информация за армията

Яшин е един от дребното критици на Кремъл, които останаха в Русия, откакто Путин стартира военните дейности в Украйна. Днес той взе участие посредством видеовръзка в чуването в Московския градски съд по неговата тъжба, която в последна сметка бе отхвърлена.

Международни правозащитни организации осъдиха присъдата като насмешка с правораздаването и приканиха за незабавното освобождение на Яшин.

Преди произнасянето на присъдата на опозиционера, Яшин се обърна непосредствено към Путин и го прикани " неотложно да спре тази полуда , да признае, че политиката по отношение на Украйна е неправилна, да изтегли войските от нейната територия и да премине към дипломатическо споразумяване на спора ".
 Опозиционният съветски политик Иля Яшин е в ареста
Опозиционният съветски политик Иля Яшин е в ареста

Той е арестуван с административен арест по член от Административния кодекс

Запитан за присъдата от 8 декември, Путин отговори, че юристите на Яшин могат да я апелират.

Руските управляващи неведнъж са употребявали закона за дискредитиране на военните, с цел да заглушат инакомислието.

В понеделник съветски съд осъди различен неприкрит опозиционер - за държавна измяна поради общественото му наказание на войната на Москва в Украйна и го осъди на 25 години затвор като част от безмилостните репресии на Кремъл против критиците на нашествието.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР