Руски съд осъди на 6 години затвор мъж, публикувал в

...
Руски съд осъди на 6 години затвор мъж, публикувал в
Коментари Харесай

Шест години затвор за руснак, писал коментари против инвазията в Украйна

Руски съд осъди на 6 години затвор мъж, разгласил в интернет мнения, с които осъжда нахлуването на съветските сили в Украйна, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тридесет и пет годишният Николай Фарафонов е приет за отговорен за " обществени апели за осъществяване на терористични актове " от боен съд в съветската република Коми и ще излежи присъдата си в лагер при " елементарен режим ", оповестиха локални медии. 

Според прокуратурата той е разгласил " видеоклипове и известия " с апели за изгаряне на центровете за набиране на бойци.

Според неправителствената организация " Мемориал ", която счита Фарафонов за политически пандизчия, той е имал канал в информационното приложение " Телеграм ", в който намерено е подлагал на критика нахлуването в Украйна. В материалите си е приказвал за убийства на съветски бойци в Украйна, за политическите репресии, за " патриотично " обучение в съветските учебни заведения, както и за настоящи събития и проблеми в Коми.

През октомври 2022 година той е бил санкциониран за " дискредитиране " на въоръжените сили поради сериозен коментар, оповестен онлайн.

Хиляди хора в Русия биват осъждани на санкции и стотици - на затвор за това, че са срещу нахлуването в Украйна.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР