Руски разузнавателен кораб патрулира край бреговете на Хаваите, но засега

...
Руски разузнавателен кораб патрулира край бреговете на Хаваите, но засега
Коментари Харесай

Пентагонът: Американската брегова охрана наблюдава руски разузнавателен кораб край Хаваите


Руски разследващ транспортен съд патрулира край крайбрежията на Хаваите, само че към този момент продължава да плава в интернационалните води, заяви Пентагонът, представен от Асошиейтед прес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8989
Според известието бреговата защита на Съединени американски щати следи плаващия през последните няколко седмици край Хаваите разследващ транспортен съд " Карелия " от клас Вишня на Русия.

" Не мога да кажа за какво руснаците плават с кораба тъкмо в този момент, моментът е някак си нерешителен ", сподели представителят на Пентагона Сабрина Сингх и добави, че бреговата защита още държи под наблюдаване кораба, който оперира в интернационалните води.

" Не сме забелязали някакво рисково или непрофесионално държание и чакаме руснаците да оперират в региона в сходство с интернационалното право ", добави Сингх.

Асошиейтед прес отбелязва, че до момента в който появяването на съветски разследващ транспортен съд около американската тихоокеанска брегова линия не е нещо извънредно, този път на случая се обръща повече внимание заради засиленото напрежение сред Съединени американски щати и Русия по отношение на нахлуването на Москва в Украйна и неопределените закани за потребление на нуклеарни оръжия, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР