Руски политик, съюзник на Владимир Путин, отправи ядрена заплаха към

...
Руски политик, съюзник на Владимир Путин, отправи ядрена заплаха към
Коментари Харесай

Руски политик – съюзник на Путин плаши Запада с натискане на „червеното ядрено копче“!

Руски политик, съдружник на Владимир Путин, насочи нуклеарна опасност към Запада, в случай че предприеме враждебни дейности против граничещия с НАТО анклав Калининград.

Сергей Миронов, водач на партията „ Справедлива Русия “, която е част от систематичната съпротива, симпатизираща на външната политика на Кремъл, реагира на отчет в немския вестник Bild.

Според който въоръжените сили на Германия (Бундесвера) възнамеряват сюжет, при който Русия ще нападне алианса.
Позовавайки се на систематизиран документ, вестникът твърди, че Германия се приготвя за нахлуване от страна на Москва по източния фланг на алианса.

В него се обрисува „ път към спор “ сред Русия и НАТО.

В изказвания, които не са тествани без значение, отричани са от Москва и за които Newsweek се е свързал с немското външно министерство и НАТО.
Bild предвижда, че напрежението, почнало през февруари, ще ескалира до „ гранични спорове “ до декември. В „ Сувалския кулоар “ сред Беларус и Калининград по полско-литовската граница.
Но в изказване, изпратено по електронната поща до Newsweek, Миронов съобщи, че претекстовете за отчета са да се посее „ суматоха “ и „ антируска нервност “ в Европа. И да се изрази желанието на някои хора в Германия да видят „ завръщането на Източна Прусия “. Визирайки предруския статут на Калининград.

„ Но на тези фантазии не е съдено да се осъществен. Всеки опит да се блокира или даже да се нападна Калининградска област неизбежно ще докара до боен конфликт с Русия “, сподели той.

Известен преди като Кьонигсберг, Калининград е бил част от Германската империя. И се причислява към Съветския съюз по силата на Потсдамското съглашение от 1 август 1945 година

Като най-западен аванпост и граничещ от три страни с страни – членки на НАТО, Калининград е един от най-стратегически сензитивните райони на Русия. И е база на Балтийския флот сред Полша и Литва на източния фланг на НАТО.
Миронов, който беше ръководител на съветския Съвет на федерацията от 2001 до 2011 година, съобщи, че всяка стъпка на Запада към района е „ същинска алена линия. Или по-скоро алено копче, с натискането на което Западът неизбежно ще принуди Русия да предприеме ответни ограничения “.

„ Като нуклеарна мощ тя ще употребява всички налични сили и средства, с цел да отбрани територията си “, сподели той. „ Тези ограничения за отбрана ще се ползват за всеки съветски район, без значение дали Западът го признава за подобен или не “.

През септември 2022 година Путин разгласи анексирането на украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон, които Москва не управлява изцяло.

Повтаряйки реториката на Кремъл за аргументите за нахлуването му в Украйна, Миронов добави, че съветските сили работят като „ възмездие “. За дейностите на НАТО. И с цел да прогонят „ нео-нацистите в Украйна “.

 

Източник – Newsweek/Превод:SafeNews

Още вести четете в секция Свят

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР