Руски милиардер и политик беше обвинен в укриване на данъци

...
Руски милиардер и политик беше обвинен в укриване на данъци
Коментари Харесай

Разследват руския милиардер Керимов във Франция

Руски милиардер и политик беше упрекнат в укриване на налози във Франция. Френското правораздаване стартира следствие против сенатора от Дагестан Сюлейман Керимов, който беше арестуван тази седмица в Ница. Москва стачкува ареста пред френското посолство и съобщи, че ще отбрани Керимов. Той към този момент е на независимост под гаранция, само че при доста строги условия. Руското издание " Ведомости " видя в тази ситуация предизвестие към съветския хайлайф за разликата в метода към благосъстоянието и спазването на законите вкъщи и зад граница.

 © Архив - Българска телеграфна агенция
Укриване на милиони от френските данъчни управляващи посредством закупуване на парцели на Ривиерата през подставени компании и по занижени цени. Такива са обвиняванията против Керимов, който е на независимост под гаранция от пет милиона евро, с лишен паспорт и без право да напуща департамента, в който е Ница.

Длъжен е да се явява в полицията няколко пъти седмично. Във Франция следствието не постоянно води до развой, само че обвиняванията по случая носят затвор до 10 години. Кремъл съобщи, че ще направи всичко за отбрана правата на Керимов като съветски жител и настоящ сенатор.
Дмитрий Песков - представител на Кремъл: Особено значимо е, че Сюлейман Керимов има дипломатически паспорт, който е употребявал при влизане във Франция. Така че интензивната работа за отбрана на ползите на Керимов ще продължи.
Състоянието на 51-годишния милиардер и политик се прави оценка на 6,3 милиарда евро. Семейството му управлява най-големият производител на злато в Русия, акциите на компания паднаха след новината за ареста. Роден в Дагестан, икономист, Керимов е в Руската Дема от 2000-а, изначало в групата на националистите на Жириновски, а след това минава в ръководещата партия Единна Русия.

От 2008-ма е член на горната Камара. През 2006-а получава тежки изгаряния при катастрофира с неговото Ферари Енцо в Ница, от този момент постоянно носи ръкавици с цвят на кожата.

Според вестник " Ведомости " при задържането си Керимов в действителност не е имал имунитет, тъй като съветските сенатори могат да употребяват дипломатически паспорти единствено при публични визити. Вестникът разяснява, че зад граница е мъчно да се симулира съблюдаване на антикорупционните правила, както в Русия, а съветският хайлайф избира парцели в чужбина.

Американските управляващи възнамеряват до февруари да изготвят углавен лист на близки до Кремъл съветски предприемачи и тогава някои от тях може да станат патриоти непредпазливо, отбелязва " Ведомости ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР