Руски и китайски военни кораби провеждат съвместни морски патрули в

...
Руски и китайски военни кораби провеждат съвместни морски патрули в
Коментари Харесай

Русия и Китай провеждат съвместни военноморски учения в Тихия океан

Руски и китайски военни кораби организират взаимни морски патрули в Тихия океан, включващи тренировки по избавяне и учения за противопоставяне на въздушни удари, оповестиха от Министерството на защитата в Москва.

Видеоклип, оповестен от съветската държавна осведомителна организация ТАСС, демонстрира девет огромни кораба, които плават в ромбоидна групировка, а членовете на екипажа са нащрек на палубата.

Ученията включват също отработване на " попълване на запасите от гориво на корабите и прекачване на товари в придвижване ", обявиха от министерството на защитата, като прибавиха, че взаимният флот от кораби е минал повече от 6400 морски благи от началото на ученията.

" В момента отряд от кораби на Военноморски сили на Русия и Военноморски сили на Народноосвободителната войска на Китай НОАК работят във водите на Източнокитайско море ", съобщи министерството.

" През този интервал моряците на двете страни организираха учения за битка с подводници, отблъснаха въздушен удар на привиден зложелател, организираха тренировки за избавяне в морето и усъвършенстваха уменията за политане и кацане на хеликоптери на палубите на военните кораби ", се споделя в изказването.

Москва и Пекин се сближиха през последните години, защото продължителните бойни дейности в Украйна утежниха връзките на Русия със западните държавни управления.

Говорител на китайското министерство на защитата съобщи в понеделник, че военноморските флотове на двете страни правят морско наблюдаване в западните и северните региони на Тихия океан.

" Тези дейности не са ориентирани към трета страна и не са свързани с актуалната интернационална и районна обстановка ", добави представителят.
Китайският министър на защитата Ли Шанфу посети Русия тази седмица, с цел да взе участие в 11-ата Московска конференция по интернационална сигурност, където прикани за по-тясно военно съдействие.

През последните месеци Москва и Пекин ускориха двустранното съдействие в региона на защитата, като през юли направиха взаимно въздушно наблюдаване над Японско и Източнокитайско море.

Проявите на мощ провокираха безпокойствие в района - патрулирането през юли докара до изпращането на изтребители от Южна Корея като защитна мярка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР