Руски хакери са атакували правителствените мрежи на САЩ и Европа

...
Руски хакери са атакували правителствените мрежи на САЩ и Европа
Коментари Харесай

Си Ен Ен: Руски хакери са атакували правителствените мрежи на САЩ и ЕС

Руски хакери са атакували държавните мрежи на Съединени американски щати и Европа през последните месеци, оповестява телевизия CNN.

По данни на малкия екран, това са същите хакери, които стоят зад офанзивата против държавни институции в края на 2020 година.

CNN оповестява, че за финален път тези хакери са съумели да пробият " голям брой софтуерни компании ", само че за случаите не е съобщавано по-рано.

По думите на вицепрезидента и механически шеф на компанията по киберсигурност Mandiant Чарлз Кармайкъл, хакерите са употребявали нови принадлежности и способи са съумели " да компрометират няколко държавни институции, организации, занимаващи се с политически и външнополитически въпроси, а също по този начин и провайдъри, които обезпечават директно или индиректно достъп до организации в Северна Америка и Европа, които са били тяхната цел ".

За предходна огромна офанзива против привителствени мрежи на Съединени американски щати стана известно в средата на декември 2020 година. Първоначално се съобщаваше, че хакерите са получили достъп до системата на Министерството на финансите на Съединени американски щати и Националното ръководство по телекомуникации и инфоормация.

Агенция Bloomberg заяви, че са пробити минимум 200 институции по целия свят, в това число държавни структури и компании.

Президентът Джо Байдън призна, че вследствие на хакерските офанзиви са били откраднати значими данни.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР