Руски гражданин, който планирал убийството на чеченски дисидент, живеещ в

...
Руски гражданин, който планирал убийството на чеченски дисидент, живеещ в
Коментари Харесай

Германски съд вкара в затвора руски гражданин, планирал да убие чеченски дисидент

Руски жител, който възнамерявал убийството на чеченски отстъпник, живеещ в заточение в Германия, беше наказан на 10 години затвор от съд в Мюнхен, съобщи ДПА.

Осъденият е възнамерявал убийството по заповед на братовчед на чеченския водач властник Рамзан Кадиров, непосредствен съдружник на съветския президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През, заключи съдът.

Според магистратите жителят на Русия е получил поръчката за убийството сред март и юни 2020 година, снабдил се е с бойно огнестрелно оръжие и муниции и е наел и инструктирал различен мъж да извърши действието.

Според съда през декември 2020 година двамата мъже дружно са разузнали региона към дома на жертвата в южния немски град Аугсбург.

" Убийството е било квалифицирано със знанието, утвърждението и в полза на Кадиров, съобщи ръководителят на съда Кристоф Визнер.

Според съда задачата на убийството е била: Да се запуши устата освен на самата жертва, само че и на нейния брат, който живее в Швеция.

Братята са остри критици на режима на Кадиров в съветската република Чечения. Визнер назова това " кръвна омраза ".

През юни прокурорите желаеха 11 години затвор за обвинения съзаклятник, а бранителят изиска от съда да го оправдае, напомни ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР