Руски държавни служители са извършили сериозни нарушения, включително изтезания, на

...
Руски държавни служители са извършили сериозни нарушения, включително изтезания, на
Коментари Харесай

ООН обвини Русия в „тежки нарушения” в Крим

Руски държавни чиновници са направили съществени нарушавания, в това число изтезания, на полуостров Крим, се споделя в отчет на Организация на обединените нации. В документа се предизвестява, че ситуацията с човешките права на анексирания полуостров „ доста се е влошило” след окупирането му от Москва.

В последния си отчет организацията на Организация на обединените нации по правата на индивида показва, че след анексирането на черноморския полуостров през март 2014 Русия е почнала огромни репресии против украинските институции и украинската просвета.

Доктрината "Герасимов " или по какъв начин Русия води война през днешния ден

Как прогониха българите от Крим

Крим - три години Кремъл диктува живота

Докладът открива доказателства за „ тежки нарушавания на човешките права като случайни арести и арестувания, насилствени изгубвания на хора, малтретиране и изтезания и за най-малко една голословна правосъдно екзекуция”.

В отчета висшият комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида приканва Москва да извършва отговорностите си на окупационна мощ и упорства за следствие на всички случаи на хипотетични изтезания, отвличания и убийства, в които са забъркани членове на съветските сили за сигурност и на кримските отреди за самозащита.

„ Налице е незабавна нужда от отчетност за нарушаванията и на злоупотребите с човешките права, както и за обезпечаване на компенсации на жертвите”, съобщи комисарят на Организация на обединените нации по правата на индивида Зейд Раад ал Хусейн.

Основният създател на отчета Фиона Фрейзър сподели пред кореспонденти в Женева, че „ неналичието на безпристрастност на правосъдната власт” значи, че правосъдната система не дава вяра на тези, чиито права са били потъпкани”.

Хиляди пандизчии са прехвърляни нелегално от Крим в съветски затвори, се споделя в отчета и се прибавя, че най-малко трима арестувани са умряли откакто не са получили здравна помощ.

„ Държавните чиновници би трябвало да се откажат от украинско поданство, с цел да не бъдат уволнени, а кримски поданици, които не дават отговор на условията да бъдат признати за руснаци, са лишавани от съществени цивилен права. Десетки хиляди души са станали чужденци и поради това се сблъскват с големи трудности”, уточни Фрейзър.

Тя изясни, че такива хора не могат да имат земеделска земя, да гласоподават и да бъдат избирани, да записват религиозна общественост, да желаят позволение за осъществяване на обществени прояви, да заемат длъжности в държавната администрация и даже да записват колата си.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР