Руски боен самолет изстреля ракета над Черно море. Това е

...
Руски боен самолет изстреля ракета над Черно море. Това е
Коментари Харесай

Руски боен самолет изстреля ракета над Черно море край британски самолет

Руски военен аероплан изстреля ракета над Черно море. Това е станало край аероплан без бойно снаряжение на английските военновъздушни сили.

Това заяви в Народното събрание в Лондон министърът на защитата Бен Уолъс, предадоха  " Ройтерс "  и  " Скай нюз ".

Според Москва случаят, който е още от предишния месец - 29 септември - и го дефинира като техническа нередовност.

В хода на полета, изясни Уолъс, самолетът бил съпроводен от два съветски изтребителя Су-27 (за към 90 минути) и това не е необичайно; един от тях обаче изстрелял ракета.

Уолъс изясни и че е разискал тематиката с съветския си сътрудник Сергей Шойгу. За малко въздушните патрули на Обединеното кралство в интернационалното въздушно пространство над Черно море спрели, спрели, само че след това траяли под съпровода на изтребители. Решението за възобновяване на полетите е разисквано с сътрудниците.

Британският министър на защитата не преглежда случая като " умишлена ескалация " макар напрежението сред Русия и Запада поради войната в Украйна.

Използван е разследващ аероплан Boeing RC-135W Rivet Joint на военновъздушните сили, който според описанието на уеб страницата на английската войска може да се употребява във всевъзможни ситуации на стратегически и тактически задачи. " Сензорите му " гълтам " електронни излъчвания от информационни, радарни и други системи. "

Мисията му е " да изследва детайли от електромагнитния набор, с цел да дава разследващи данни за командващите ".
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР