Руската звезда във фигурното пързаляне Камила Валиева излезе на леда

...
Руската звезда във фигурното пързаляне Камила Валиева излезе на леда
Коментари Харесай

Руската фигуристка Валиева тренира с поглед към златото въпреки допинг съмненията

Руската звезда във фигурното пързаляне Камила Валиева излезе на леда за подготовка в четвъртък, макар че няколко часа по-рано беше обвързвана с позитивна допинг проба. 15-годишната състезателка насочва вниманието си към самостоятелната конкуренция в зимните игри в Пекин, в която е любимец.

На 7 февруари дружно с съветския тим Валиева стъпи на олимпийския връх. Тя даже влезе в историята като първата жена, изпълнила сполучливо четворен скок (направи го два пъти във волната програма).

След това обаче церемонията по награждаването беше отсрочена. В сряда вечерта Ройтерс заяви, че това се дължи на позитивен резултат от допинг проба на Валиева, направена преди игрите. Руският вестник Спорт Експрес уточни, че в тестът на фигуристката е намерено вещество, което се употребява в медикаменти при сърдечни проблеми.

За момента не се знае дали Русия апелира резултата от допинг теста. Говорителят на Руската федерация по кънки Олга Ермолина сподели, че Валиева не е отстранена от игрите в Пекин.

От Международната федерация оповестиха, че не могат да разкриват информация по случая. Говорителят на Международния олимпийски комитет Марк Адамс сподели, че не би било уместно да разисква случая, нито пък "всички спекулации, които видях по тематиката ".

Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР