Руската войска е изтощена, тиловото ѝ обезпечаване също е изтощено,

...
Руската войска е изтощена, тиловото ѝ обезпечаване също е изтощено,
Коментари Харесай

Руснаците бяха измамени, Москва очевидно е объркана и това навярно е голям шок

" Руската армия е изтощена, тиловото ѝ застраховане също е изтощено, а забележителна част от офицерския състав е унищожена, В продължение на последните няколко месеца следим съществено утежняване на бойния дух на съветските войски, те просто нямат предпочитание да се борят. Важна роля играе оръжието, предоставено на Украйна от Запада, изключително ракетите с отдалечен обхват, които доста помогнаха за унищожаването на съветската логистика, артилерия, командни пунктове и пр.; тези ракети сътвориха доста проблеми на руснаците на личната им територия и те просто не могат да схванат какво става, не могат да намерят съответен отговор. На трето място са заслугите на украинския Генерален щаб и на украинските въоръжени сили: те са дисциплинирани, свършиха добра работа по отбрана на информацията си и на оперативната си сигурност. Те излъгаха Русия по отношение на това къде ще да бъде нанесен основният удар. През цялото време говореха за офанзива край Херсон, само че основният им удар в действителност беше на север. Тоест, следим най-високо ниво в реализирането на тактическите проекти ". Това съобщи американският военачалник Бен Ходжис, някогашен главнокомандващ войските на Съединени американски щати в Европа в изявление за.

" Руснаците бяха излъгани – както и доста други наблюдаващи. Тъкмо заради това руснаците започнаха да трансферират войски към Херсон. Да, Херсон е доста значим и в последна сметка ние виждаме, че украинските войски ще влязат и там. Но същинската цел в този момент беше точно руснаците да се съсредоточат върху Херсон и по този начин да оголят едва място на север, където украинците получиха опция за офанзива ", сподели още Ходжис.

" Според мен е явно, че Москва е объркана. Това вероятно е огромен потрес. Мисля, че в онази система до върховете в никакъв случай не е достигала правдива информация. Тоест, допустимо е хората в Кремъл и на другите нива да споделят разминаващи се възгледи за това, което фактически се случва – и какъв брой зле в действителност е ситуацията. Според мен сбъркани бяха предварителните оценки за това, че съветската войска е по-добра от украинската. В последните дни в Русия се разменят много взаимни обвинявания, има към този момент уволнения, рецензии идват както от крайните националисти, по този начин и от страна на тези, които смятаха, че Русия въобще не трябва да нахлува в Украйна ", разяснява американският военачалник.

" Руснаците нямат различен избор, с изключение на да продължат да избиват почтени хора, обстрелвайки с ракети жилищни зони, както вършат сега. Техните сухопътни сили очевидно не могат да спрат украинската войска. Руската авиация никаква я няма, а военноморският им флот се крие зад Крим. Така че аз не виждам огромна възможност за каквито и да било огромни военни дейности от страна на Русия. Те ще опитат да компенсират този факт с ракетен обстрел против градовете. Докато не ги унищожат или до момента в който не бъдат спрени.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР