Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) открила нередности в списъка с

...
Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) открила нередности в списъка с
Коментари Харесай

Руската ЦИК: Открихме мъртви хора в избирателните списъци на Надеждин

Руската Централна изборна комисия (ЦИК) разкрила нередности в листата с подписи, които антивоенният претендент Борис Надеждин подаде в поддръжка на кандидатурата си да се кандидатира против Владимир Путин на идните избори, заяви организация ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция.

Никой не чака 60-годишният Надеждин да завоюва, в случай че му бъде разрешено да се кандидатира поради дългото владичество и надзор на Путин върху страната, но Надеждин се трансформира в желан претендент от някои руснаци, които се опълчват на войната на Москва в Украйна.

Централната изборна комисия би трябвало да утвърди подписите, които той подаде в сряда от повече от 100 000 поддръжници в цяла Русия, с цел да бъде издигната публично кандидатурата му за изборите на 15-17 март.

Избирателната комисия се събра в петък и нейният заместник-председател Николай Булаев сподели, че някои изборни описи, показани от претенденти, съдържат имена на мъртви хора.

Държавната осведомителна организация ТАСС заяви, че резултатите от инспекциите на комисията върху подписите, подадени от Надеждин и различен претендент, Сергей Малинкович, ще бъдат показани в понеделник.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР