Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви днес, че не допуска

...
Руската Централна избирателна комисия (ЦИК) обяви днес, че не допуска
Коментари Харесай

Руската ЦИК за президентската кандидатура на опозиционера Алексей Навални: Нет!

Руската Централна изборна комисия (ЦИК) разгласи през днешния ден, че не позволява опозиционния водач Алексей Навални до присъединяване в президентските избори в страната през пролетта, защото е осъждан, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

ЦИК взе решението с 12 гласа "за " при един "въздържал се ". Вчера инициативни групи предложиха Навални за присъединяване в президентските избори на 18 март като самостоятелен претендент. Председателят на съветската ЦИК Ела Памфилова през днешния ден посочи, че няма никакви забележки към процедурата, само че акцентира, че опозиционерът няма право да се кандидатира, защото е наказан за тежко закононарушение. Памфилова разкритикува Навални, че на процедура е подвел своите последователи.

Самият опозиционер разгласи, че ще апелира решението да не бъде позволен до присъединяване в изборите, съобщи Ройтерс. Навални прикани за протест на президентския избор, в случай че жалбата му не бъде почетена.

41-годишният съветски опозиционен водач има условна присъда за корист с държавни средства, която дефинира като политически стимулирана, напомня АП. Агенцията отбелязва, че с цел да бъде позволен Навални до присъединяване в изборите, или би трябвало присъдата му да бъде анулирана, или той би трябвало да получи особено позволение. Опозиционният водач бе арестуван три пъти тази година за неразрешени митинги. Той се дефинира Навални като най-сериозния конкурент на Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила през цялото му ръководство.

Сегашният президентсе кандидатира като самостоятелен претендент и се чака да бъде избран отново безпроблемно за още един шестгодишен мандат на поста. Той се радва на рейтинг от над 80 % в изследванията на публичното мнение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР