Руската Централна избирателна комисия единодушно отказа да регистрира представителя на

...
Руската Централна избирателна комисия единодушно отказа да регистрира представителя на
Коментари Харесай

Не допуснаха Навални да конкурира Путин

Руската Централна изборна комисия единомислещо отхвърли да записва представителя на опозицията против Владимир Путин - Алексей Навални като претендент за присъединяване в президентската конкуренция през март следващата година, оповестява Ройтерс.

Навални се кандидатира за президент на Русия

Циркът в Русия: Гей, порно актриса и чернокож за президент

12 от членовете на комисията гласоподаваха срещу настояването. Като мотив членовете на комисията използваха противоречивата му присъда за заграбване, за която Навални получи петгодишна присъда. Според Навални комисията не е гласувала против него,а против всички 16 000 индивида, които са внесли кандидатурата му.

Председателят на съветската ЦИК Ела Памфилова през днешния ден посочи, че няма никакви забележки към процедурата, само че акцентира, че опозиционерът няма право да се кандидатира, защото е наказан за тежко закононарушение. Памфилова разкритикува Навални, че на процедура е подвел своите последователи.
Самият опозиционер разгласи, че ще апелира решението да не бъде позволен до присъединяване в изборите, съобщи Ройтерс.



Навални прикани за протест на президентския избор, в случай че жалбата му не бъде почетена. 41-годишният съветски опозиционен водач има условна присъда за корист с държавни средства, която дефинира като политически стимулирана, напомня АП. Агенцията отбелязва, че с цел да бъде позволен Навални до присъединяване в изборите, или би трябвало присъдата му да бъде анулирана, или той би трябвало да получи особено позволение. Опозиционният водач бе арестуван три пъти тази година за неразрешени митинги.

Президентът Владимир Путин се кандидатира като самостоятелен претендент и се чака да бъде избран отново безпроблемно за още един шестгодишен мандат на поста. Той се радва на рейтинг от над 80 % в изследванията на публичното мнение. Според анализатори Навални е най-сериозният конкурент на Путин през цялото му ръководство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР