Руската църква отваря в петък, а в неделя ще е

...
Руската църква отваря в петък, а в неделя ще е
Коментари Харесай

ОТ ПОСЛЕДНИТЕ МИНУТИ: Руската църква отваря в петък

Руската черква отваря в петък, а в неделя ще е първата литургия. Храмът стои заключен от 21 септември, откакто архимандрит Васиан Змеев, беше изпъден от България.

В България към този момент е новият предстоятел на Руската черква протойерей Владимир Тишчук, който идва от храм „ Св. Николай “ във Виена.

Владимир Тишчук е роден на 27 юли 1963 година в град Владимир в фамилията на духовник. Завършва приблизително учебно заведение с интензивно преподаване на британски език. Завършва висше обучение във Владимирския държавен педагогичен институт, Факултета по непознати езици. Отбива едногодишна военна работа, от която се пенсионира със звание старшина.

През 1987 година е назначен в Отдела за външноцърковни връзки на Московската патриаршия като помощник по протокола. През 1989 година е изпратен в Ню Йорк, Съединени американски щати, като секретар на Администратора на патриаршеските енории в Съединени американски щати. На 9 ноември 1991 година е ръкоположен в дяконски ранг. От септември 1995 година до май 1999 година приключва цялостен курс на образование в Духовната семинария на „ Св. Тихон “, Пенсилвания.

фотография: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР