Руската църква е собственост на България, а поведението на руския

...
Руската църква е собственост на България, а поведението на руския
Коментари Харесай

Тони Николов: Руската църква е собственост на България

Руската черква е благосъстоятелност на България , а държанието на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова е скандално. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ философът и журналист Тони Николов.

„ Няма за какво нито да се плашим, нито да се опасяваме, нито да се радваме. Все отново през днешния ден се случи нещо, което трябваше да се случи от дълго време – този храм да отвори порти. Тъжно е когато един храм в центъра на София седи затворен “, изясни той.

Той е назначен от Москва

Философът призна, че самоуправството на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, която отваря и затваря църкви, е скандално. „ След като църквата и страната са разграничени, аз запитвам: Защо ключовете от храма са в посолството? “, попита той риторично.

Според него въпросът е както канонически и нравствен, по този начин и политически и културологичен. В каноническия смисъл патриарх Неофит взема решение какво да стане с съветската църква, уточни още той и добави, че назначените от него свещеници не съумя да влезе в храма, тъй като нямаха ключове.

Има към този момент някакви упования, че това може би ще стане за празника за св. Йоан Рилски Чудотворец на 19 октомври, счита доцент Нушев

„ Тази черква на няколко пъти е прехвърляна сред Царство България и тогавашната Съюз на съветските социалистически републики. Българската православна черква е дала пари за нейната реституция няколко пъти. Защо ще го прави откакто тя е съветска благосъстоятелност? “, уточни още философът.

Вижте във видеото какво още сподели той за паравоенните организации и така наречен съветски анклав под храма в центъра на столицата.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР