Руската страна не е имала намерение да разменя военнопленници и

...
Руската страна не е имала намерение да разменя военнопленници и
Коментари Харесай

Украинското разузнаване: Русия не е имала намерение да разменя военнопленници. Иска да ги пречупи за пропаганда -

Руската страна не е имала желание да разменя военнопленници и съзнателно е убивала азовци в Еленовка, с цел да прикрие несъответствуващите условия и форми на разпит на украинските военнослужещи.

Това бе обявено в формалния канал на украинското министерство на защитата в Телеграм, представено от УНИАН.

" Разпитите на пандизчиите се организират от следователи от по този начин нареченото " МГБ на ДНР ", дружно с представители на ЧВК " Вагнер " и Федералната работа за сигурност на Русия. По време на разпитите интензивно се употребяват физически изтезания и побои. Тези ограничения не са били ориентирани най-вече към приемане на избрана поверителна информация, а към заплашване, физическо оскърбление и психическа безнравственост за да се пречупят моралните и психическите качества на украинските бойци. Ако този проект бъде сбъднат, представителите на ФСБ възнамеряват да включат украински пленници в проруски репортажи. Целта на предаването е била да се отрази признанието на пленниците за " осъществени от тях закононарушения, жестокости против локалното население, отвод от възгледите на бойците, както и наказание на дейностите на украинското управление ", се споделя в отчета.

Разузнаването отбелязва, че тези разпити се организират постоянно, само че не са сполучливи. Украинските пленници демонстрират изключителна храброст и несломима воля.

" Руската страна не е имала желание да разменя военнопленници и с цел да прикрие несъответствуващите условия и форми на разпит на украинските военнослужещи (които биха могли да послужат като доказателство пред съда в Хага), съзнателно ги е унищожила. Според наличната информация взривяването на мястото за задържане на украинските пленници е осъществено от бойци на Вагнеровата ЧК благодарение на запалително вещество, което е довело до бързо разпространяване на пожара в пространствата ", написа още в отчета.

Атаката в Еленовка: какво е известно

През нощта на 29 юли гърмеж избухва в някогашна наказателна колония в село Еленовка в окупираната територия на Донецка област. Разрушена е постройка, в която са държани украински военнопленници от завода " Азовстал ".

Веднага след детонацията Русия упрекна украинските въоръжени сили, че са обстрелвали наказателната колония. По данни на съветската страна са убити над 50 украински бранители, а броят на ранените не е прочут.

Украинските служби за сигурност обявиха, че гърмежът в Еленовка е съветски терористичен акт за прикриване на военни закононарушения, дискредитиране на украинските въоръжени сили и спиране на доставките на оръжие. Те упорстват Организация на обединените нации и Международният комитет на Червения кръст да реагират неотложно на нападението и да изпратят инспекционна задача в колонията.

Според украинската разследваща работа нападението е осъществено от наемници от ЧВК " Вагнер " по персонална заповед на номиналния притежател на ЧВК Евгений Прихожин.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР