Руската страна е готова да се заеме с проверката на

...
Руската страна е готова да се заеме с проверката на
Коментари Харесай

Кремъл чака нещо конкретно от Великобритания

Руската страна е подготвена да се заеме с инспекцията на самоличността на двамата съветски жители, която полицията във Великобритания посочи като обвинени за отравянето на някогашния разузнавач Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия в Солсбъри, когато получи съответното искане, съобщи формалният представител на Кремъл Дмитрий Песков, представен от РИА «Новости».

" За да проверим тяхната идентичност, с цел да имаме юридическо съображение да го създадем, се нуждаем от публично искане от английска страна. Разбирате ли? Има си открити практики, изявления пред Народното събрание и изявления в медиите не заменят и не могат да заменят това искане ", акцентира той и добави: " И още през цялото време съветската страна оферираше съдействие в следствието на събитията, само че Англия отхвърли. "

Кремъл счита за неприемливо да бъдат упреквани съветските управляващи, че са виновни за отравянето през март в британския град Солсбъри на някогашния двоен съветски сътрудник Сергей Скрипал и на щерка му Юлия, разяснява още той. Нито висшето управление в Русия, нито по-ниските ешелони на властта имат каквото и да било общо със случилото се в Солсбъри, добави Песков в отговор на направеното през днешния ден изказване на английският министър по въпросите на сигурността Бен Уолъс  Той непосредствено упрекна съветския президент Владимир Путин, че е виновен за отравянето на Скрипалови. Думите му са в продължение на направеното през вчерашния ден от премиера Тереза Мей изявление пред английския парламент, че офанзивата е била осъществена от двама сътрудници на съветското военно разузнаване. Също през вчерашния ден английската полиция разгласи, че е издала заповеди за арест на двама съветски жители, обвинени, че са свързани с отравянето, и популяризира техни фотоси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР