Руската служба за сигурност на ФСБ заяви в събота, че

...
Руската служба за сигурност на ФСБ заяви в събота, че
Коментари Харесай

Руската ФСБ предотврати терористичен акт на джихадисти в Дагестан

Руската работа за сигурност на ФСБ съобщи в събота, че е осуетила теролистични дейности, планувани от клетка, лоялна на джихадистката група " Ислямска страна " (ИД) в нестабилната южна република Дагестан в страната, като арестува четирима души.
" Членовете на групатаблизо до административна постройка, принадлежаща на службите за сигурност, след което да подхващат офанзива против чиновници на вътрешното министерство " в районната столица Махачкала, се споделя в изказване на ФСБ.
 Университет на джихада в Пакистан бълва талибани Университет на джихада в Пакистан бълва талибани
Маулана Юсаф Шах с необятна усмивка чете от лист с някогашни студенти, трансформирали се във водачи на талибаните, наслаждавайки се на успехите...
Освен че са арестували четирима " членове на интернационалната терористична група ИД ", проверяващите откриха " огнестрелни и хладни оръжия, огромно количество муниции и взривно устройство ", дружно с мобилни телефони, съдържащи " връзка с уредници, намиращи се в чужбина ".
На 17 декември полицията умъртви двама нападатели при нахлуване против силите за сигурност в прилежащата на Русия република Чечня. Шестима души също бяха убити по време на октомврийската интервенция за в столицата на Чечня Грозни, в това число двама членове на силите за сигурност, написа БГНЕС.
Руските територии в Кавказ бяха опустошени от две войни сред федералните войски и чеченските сепаратисти през 90-те и 2000-те. Все по-ислямистки по темперамент, протестът се популяризира и в други републики в района и заявява лоялност на ИД през 2015 година Докато въздействието на джихадистката група остава лимитирано, периодически набези против управляващите не престават в Чечня, Дагестан и прилежащата Ингушетия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР