Руската служба за сигурност ФСБ съобщи, че е арестувала още

...
Руската служба за сигурност ФСБ съобщи, че е арестувала още
Коментари Харесай

Русия арестува още трима души заради атентата в Москва

Руската работа за сигурност ФСБ заяви, че е арестувала още трима души, обвинени, че са помогнали за подготовката на смъртоносната терористична офанзива в концертна зала в Москва предишния месец, оповестиха държавните медии, съобщи Агенция Франс Прес.


Групировката " Ислямска страна " (ИДИЛ) пое отговорност за клането, при което бяха убити повече от 140 души, когато въоръжени лица нахлуха в залата " Крокус Сити Хол " в покрайнините на Москва, след което подпалиха постройката.

ФСБ заяви, че е арестувала трима души в Москва, уралския град Екатеринбург и Омск в Сибир за финансиране и рекрутиране за нападението.

" Двама от арестуваните са превеждали пари за закупуване на огнестрелни оръжия и коли, употребявани в терористичната офанзива, а третият е взел участие директно във вербуването на съучастници в терористичната офанзива и финансирането на нейните причинители ", цитира изказване на ФСБ осведомителната организация " Интерфакс ".

Държавните медии разгласиха фрагменти, на които се вижда по какъв начин сътрудници на ФСБ правят арестите.

Двама от тях са непознати жители, а един е руснак, заяви ФСБ.

Русия е арестувала повече от дузина души, които съгласно нея са взели участие в нападението, в това число четиримата стрелци, всички жители на Таджикистан.

Групировката " Ислямска страна " неведнъж е поемала отговорност за нападението, само че Москва се е пробва да припише виновността на враговете си, потвърждавайки, че то е било " поръчано " от Киев или от Запада.

" Имаме всички учредения да считаме, че главната цел на тези, които са поръчали кървавата, ужасяваща терористична офанзива в Москва, е била да нанесат вреди на нашето единение ", съобщи съветският президент Владимир Путин.

Той съобщи, че " ислямските фундаменталисти " не са имали причина да се насочат към Русия.

Украйна и западните водачи неведнъж отричаха каквато и да е връзка с нападението и твърдяха, че Москва се пробва да се възползва от нещастието. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР