Руската пропаганда за пореден път направи нелеп и смешен гаф

...
Руската пропаганда за пореден път направи нелеп и смешен гаф
Коментари Харесай

Как Первый канал показа Бони и Клайд на 9 май

Руската агитация за следващ път направи безразсъден и комичен гаф - този път точно на 9 май по държавния Первый канал, който излъчваше празничния концерт по случай съветския Ден на успеха.

На видеостената зад певицата Зара (която извършва песента " Ако нямаше война " ) се появява очевидно илюстративна черно-бяла фотография - усмихнати и прегърнали се мъж и жена. Видно избиралият графиките за стената не е познал в тях Бони и Клайд - известната американска двойка банкови обирджии.



Бони Паркър и Клайд Бъроу правят серия банкови и по-дребни кражби в централните щати при започване на 30-те години на предишния век. Успяват да избягат неведнъж от полицията, до момента в който тексаските рейнджъри не основават специфична група, която да ги намери и залови. И която в последна сметка причаква в засада и убива двамата млади (на 24 и на 25 години тогава) нарушители с над 40 патрона на 23 май 1934 година

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/бони и клайд2.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 600 " height= " 784 " />

Снимката на Бони и Клайд е открита по-късно от полицията в едно от скривалищата им, дружно с други проявени и непроявени фрагменти на двамата - Бони е имала и пристрастеност към фотографията.

Но Первый канал и празничният концерт не са единствените, които вършат сходни гафове в Русия. Потребители в Twitter разпространиха няколко образеца на плакати, в които са употребени американски исторически фрагменти - като повдигането на флага на Иво Джима по време на Втората международна, фрагменти от Виетнам и други, употребени в пропагандни плакати по случай 9 май.

https://www.clubz.bg/uploads/2022/05/иво джима и други съветски обири.jpg " border= " 0 " alt= " " width= " 700 " height= " 1089 " />
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР