Руската пропаганда е предизвикала невиждана истерия и параноя сред част

...
Руската пропаганда е предизвикала невиждана истерия и параноя сред част
Коментари Харесай

Синьо-жълта параноя: Руснаците са написали 145 хиляди доноса, свързани с войната, страха и омразата към украинците

Руската агитация е провокирала невиждана нервност и параноя измежду част от съветското общество.През август 2022 година Роскомнадзор е отчел, че за 6 месеца руснаците са написали 145 хиляди доноса, свързани с войната, страха и омразата към украинците.

Олга З., жителка на московско предградие съобщила в полицията, че в метрото пътувал млад мъж с жълто яке и синя фланелка, а до него седял различен мъж " съмнително наподобяващ на Дмитрий Ярош ". Гражданката неотложно докладвала в полицията.

Светлана Шаркова, 60-годишна пенсионерка от село Лашино декларирала в полицията, че " в разгара на СВО в локалния разплодник се продават фиданки от украинския вид " Слава на спечелилите ".

Директорка на съветско учебно заведение донесла в полицията за своя ученичка, която украсявала косите си със сини и жълти панделки, а на главата и бил избръснат знак " ин и ян ", което тя " асоциирала с батальона " Азов ". Полицията организира следствие.

В рейс за Севастопол, на полуостров Крим ", друга пенсионерка видяла на крайници на една от пътничките татуировка с изображението на Степан Бандера и също донесла в полицията. Оказало се, че това е известният ирландски артист Килиан Мърфи.

В Омск бдителни минувачи забелязали, че пейките в парка им са боядисани в цветовете на украинското знаме и донесли " където би трябвало ". Пейките бързо били пребоядисани.

През юли предходната година заместник-председателят на Държавната дума съобщи публично, че още през 2020 година украинците са подхвърляли в сепаратистките региони подправени банкноти " инфектирани с рискови високопатогенни варианти на азиатска туберкулоза ".

В обществените мрежи се популяризират клюки за подхвърлени на улиците от украински диверсанти на взривни устройства, маскирани като детски играчки, портфейли и мобилни телефони.

Украинското издание " Правда " напомня във връзка разразилата се фикс идея в Русия, че през декември 1935 година руската цензура забранила да се разгласява фотографията на Георги Димитров със Сталин, тъй като кичур коса на челото му приличал на пречупен кръст.

 georgi-dimitrov-stalin.jpg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР