Руската прокуратура с първи резултати от разследването на екокатастрофата след

...
Руската прокуратура с първи резултати от разследването на екокатастрофата след
Коментари Харесай

Кметът на Норилск с обвинение за разлива на гориво

Руската прокуратура с първи резултати от следствието на екокатастрофата след замърсяването с гориво на реките в региона на Норилск. Кметът на арктическия град е обвинявания незаконна немарливост след повредата, оповестява Българска национална телевизия.
Според прокурорите Ринат Ахметчин не се е справил с организацията и координирането на незабавните ограничения за ограничение на разлива, съобщи Следственият комитет.
" Следователите откриха наказателно дело за незаконно безучастие против кмета на Норилск в Красноярския край Ринат Ахметчин. То се показва в несъблюдение на служебните отговорности при пораждане на изключителна обстановка. ", разгласи Светлана Петренко - говорителка на Следствения комитет.
Ако бъде приет за отговорен, кметът рискува голяма санкция, изправителен труд или до шест месеца затвор.
Вече са задържани и трима мениджъри на електроцентралата. Те дават отговор за потреблението на нерешителен контейнер, който се е нуждаел от ремонт още през 2018-а. Застрашава ги затвор до пет години.
Руският президент Владимир Путин разгласи изключително състояние в региона и остро подлага на критика компанията " Норилск Никел ", ръководена от олигарха Владимир Потанин.
Държавния глава не скри раздразнението си от обстоятелството, че локалните управляващи са научили за случая от обществените медии с два дни забавяне.
От компанията " Норилск Никел " изясняват случая с разтопяването на постоянно замръзналата почва вследствие климатичните промени, което е довело до срутване на подпорите на резервоара.
Токсичните субстанции в реките край Норилск - 200 пъти над нормата (ВИДЕО)
Продължава механичното разчистване на разлива. Очаква се то да завърши до 10 дни, само че последствията ще останат с години.
Норилск със 180 хиляди поданици са намира на 300 километра оттатък Полярния кръг.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР