Руската прокуратура поиска присъда от 20 години затвор за вече

...
Руската прокуратура поиска присъда от 20 години затвор за вече
Коментари Харесай

Руската прокуратура поиска 20 години затвор за Навални

Руската прокуратура изиска присъда от 20 години затвор за към този момент ограничения от независимост критик на Кремъл Алексей Навални, защото той е изправен пред обвинявания в " екстремизъм ", споделиха неговите политически почитатели, съобщи БГНЕС.


Те оповестиха, че съдът ще разгласи присъдата си на 4 август след развой при закрити порти, който се организира в пандиза с оптималната сигурност, където Навални излежава деветгодишна присъда по обвинявания, които поддръжниците му считат за наказване за политическата му активност.

Случаят идва след повече от година от пълномащабната атака на Русия в Украйна, която отприщи невиждани репресии против критиците на Кремъл, като мнозина в този момент са в заточение или в пандиза.

В последните си думи в съда 47-годишният Навални разкритикува офанзивата на Русия в Украйна, съгласно изказване, публикувано от неговите помощници.

„ Русия тъне в локва или от тиня, или от кръв, със счупени кости, с оскъдно и ограбено население, а към нея лежат десетки хиляди хора, убити в най-глупавата и безсмислена война на 21 век “, сподели Навални.

Обученият юрист е изправен пред обвинявания във финансиране на екстремистка активност, обществено подбудителство към екстремистка активност и „ реабилитиране на нацистката идеология “, наред с други закононарушения.

Навални, най-гласовият вътрешен критик на съветския президент Владимир Путин, един път активизира всеобщи митинги против Кремъл.

Той беше задържан през 2021 година при идването си в Москва от Германия, където се възстановяваше от отравяне, за което упрекна Кремъл. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР