Руската писателка Елена Чижова твърди, че Йосиф Сталин е помогнал

...
Руската писателка Елена Чижова твърди, че Йосиф Сталин е помогнал
Коментари Харесай

Сталин е съдействал на Хитлер в блокадата на Ленинград?

Руската писателка Елена Чижова твърди, че Йосиф Сталин е оказал помощ на Адолф Хитлер да реализира проекта си за обсада на Ленинград по време на Втората международна война. Това написа тя в свое есе, оповестено в швейцарското издание Neue Zurcher Zeitun.
" Малко знае се, че ненавистта на Сталин към града е способствала за проектите на Хитлер за унищожаването му. Две чудовища-диктатори са изпълнили тази трагична фуга на четири ръце ", написа Чижова в своята публикация. 
По думите ѝ Сталин ненавиждал Ленинград и неговите поданици поради тяхното " съзнание " и способността им да мислят сериозно. Според писателката тези техни особености пречели на водача на СССР  и за подсилване на властта му той желал да унищожи града, написа Лента.ру.
Чижова счита, че това е единственото пояснение за какво към 100 влака, пътуващи от вътрешността на страната до Ленинград са превозвали строителни материали, а не продоволствия. 
" Не съм историк, само че мисля, че даже не огромна част от тези влакове е могла да избави десетки и даже стотици хиляди човешки животи. ", изяснява Елена Чижова. 
Блокадата на Ленинград продължава 871 дни и стартира на 8 септември 1941 година. По време на обсадата умират от 400 хиляди до 1,5 млн. души. Повечето хора умират от апетит. 
Елена Чижова е лауреат на наградата " Руски Букър " през 2009 година. Писателката получава премията за романа си " Времето на дамите. "
По-рано през април Център " Ледава " изнесе данни, съгласно които утвърждението на активността на Сталин е достигнало рекордни равнища.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР