Руската космонавтка Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман и

...
Руската космонавтка Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман и
Коментари Харесай

Екипажът на „Спейс Екс“ премина на борда на МКС

Руската космонавтка Анна Кикина, астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада и японецът Коичи Ваката минаха на борда на Международната галактическа станция (МКС), откакто дойдоха там на борда на галактическия транспортен съд " Дракон " на американската компания " СпейсЕкс ". НАСА излъчи онлайн в уеб страницата си скачването на кораба с МКС след 29-часов полет.

Кикина стана първият съветски космонавт на борда на американски галактически транспортен съд от 20 години. Тя е в екипажа на кораба " Дракон " по силата на подписано през юли съглашение сред организация " Роскосмос " и НАСА за взаимни полети, подписано макар изострените връзки поради съветската инвазия в Украйна.
Новият екипаж ще бъде на МКС за 145 денонощия.

В момента на борда на галактическата станция са 11 души - космонавтите на Роскосмос Сергей Прокопиев, Дмитрий Петелин и Анна кинкина, астронавтите на НАСА Никол Ман, Джош Касада, Франк Рубио, Чел Линдгрен, Робърт Хайнс, Джесика Уоткинс, астронавтката на Европейската галактическа организация Саманта Кристофорети от Италия, която е пълководец на МКС и астронавтът на Японската организация за аерокосмически проучвания Коичи Ваката.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР