Руската корпорация Росатом и водещият световен доставчик на транспортно-логистични услуги

...
Руската корпорация Росатом и водещият световен доставчик на транспортно-логистични услуги
Коментари Харесай

„РОСАТОМ“ и Dp World ще създадат глобален логистичен оператор

Руската корпорация „ Росатом " и водещият международен снабдител на транспортно-логистични услуги DP World (Обединени арабски емирства) подписаха съглашение за стратегическо съдействие на световния пазар.

Документът бе парафиран в границите на Конференцията за климата COP28 в Дубай. Споразумението е ориентирано към повишение на успеваемостта на интернационалния товарообмен преди всичко сред страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) и техните сътрудници, както и образуване на устойчиви транспортно-логистични вериги. За реализиране на тази цел страните ще основат интернационален логистичен оператор за работа на съветския и интернационалния пазар.

Договореността ще се реализира въз основата на главната инфраструктура на Русия, в това число Северния морски път, Евразия, Близкия изток, Африка и Южна Америка.

„ Днес се договорихме с DP World да обединим опита, компетенциите и инфраструктурните си благоприятни условия за основаване на световен логистичен оператор, който ще помогне за повишение на прозрачността и достъпността на транспортно-логистичните услуги на първо място за разрастващите се страни от Евразия, Близкия изток, Африка и Южна Америка ", съобщи генералният шеф на „ Росатом " Алексей Лихачов.

DP World дава комплексните си цифрови транспортно-логистични услуги посредством световна мрежа, състояща се от 190 подразделения в 75 страни на 6 континента.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР