Руската комунистическа партия, нейните градски и регионални комитети, както и

...
Руската комунистическа партия, нейните градски и регионални комитети, както и
Коментари Харесай

На площада в Москва хиляди скандират: Искаме социализъм, искаме социална справедливост!

Руската комунистическа партия, нейните градски и районни комитети, както и организации на лявото национално патриотично придвижване организираха протест на Театралния площад в Москва по случай Международния ден на труда, оповестява РИА Новости. Генадий Зюганов, началник на фракцията на Комунистическата партия в Държавната дума, бе главен представител на митинга.

" Честит Ден на единството на всички служащи по света за тяхното достолепие и права.... Това, което сплотява хората на труда повече от всичко друго, е мирът и личната им работа. Но през днешния ден няма почтена работа, няма действително възнаграждение, а още по-малко мир. За първи път англосаксонците оповестиха война на нашата страна ", обърна се Зюганов към протестиращите.

И няма по какъв начин да не му повярват, тъй като тези хора не чуват нищо друго, също така, което им приказва кремълската пропагандна машина, представяйки експанзията на Русия по най-превратния метод, обвинявайки Запада и Киев, че са отговорни за " специфичната военна интервенция ", което се прави в този момент в Украйна. Не инцидентно присъстващите на площада държат червени флагове, плакати с лозунги " За нов социализъм " и " За обществена правдивост " и портрети на Ленин и Сталин, които са прям израз на носталгия по времето на Съюз на съветските социалистически републики.

Сред присъстващите са и други комунистическите депутати като Дмитрий Новиков, Николай Кашин, Юрий Афонин, Нина Останина, Казбек Тайсаев и Александър Юшченко, както и други членове на партията.

Освен КПРФ в събитието участваха Ленинският комунистически юношески съюз, публични организации на лявото национално патриотично придвижване Съюз на руските офицери, В поддръжка на армията, Деца на войната, Руска лада, Общоруски женски съюз " Надежда на Русия ", Ляв фронт, За нов социализъм, изброява още организация Новости.

Международният видеообмен откроява гала по полагане на цветя пред Вечния огън в мемориала в Парка на успеха по време на Международния ден на труда от страна на участници във Всерусийско автомобилно рали. Общоруското автомобилно рали е проведено от Федерацията на самостоятелните профсъюзи на Русия в символ на поддръжка на съветската войска, то започва на 12 април 2022 година във Владивосток и ще приключи на 09 май 2022 година във Волгоград.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР