Руската комунистическа партия има кандидат на предстоящите президентски избори през

...
Руската комунистическа партия има кандидат на предстоящите президентски избори през
Коментари Харесай

Кандидатът на комунистите е одобрен за руските президентски избори

Руската комунистическа партия има претендент на идните президентски избори през март.

Руската изборна комисия утвърди във вторник кандидатурата на Николай Харитонов, дълготраен водач на комунистическата партия и член на Държавната дума - долната законодателна камара на страната.

Харитонов влиза в конкуренцията против трима други претенденти, в това число съвсем сигурния победител, настоящ президент Владимир Путин.

Николай Харитонов, народен представител от Руската комунистическа партия, втората по величина партия в долната камара на Народното събрание, Държавната дума, показва документите си като претендент за президент на идните президентски избори в Централната изборна комисия на Русия в Москва, Русия. ((AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File))

Харитонов преди се е кандидатирал като номиниран от Комунистическата партия против Путин през 2004 година Той приключи на второ място с малко под 14% от гласовете.

Комунистическата партия е втората по величина политическа група в съветската политика след преобладаващата Общоруска политическа партия, известна още като Единна Русия.

Официално Путин не е член на никоя политическа партия и ще работи като самостоятелна. Обединена Русия обаче продължава да поддържа по-голямата част от политиките на диктатора и поддържа неговото управление.

Руският президент Владимир Путин ръководи съвещание на Президентския съвет за просвета и обучение посредством видео връзка в Кремъл в Москва. (МИХАИЛ МЕТЦЕЛ/СПУТНИК/AFP посредством Getty Images)

Миналата седмица изборната комисия записва двама претенденти, които да се опълчват на Путин на изборите през 2024 година

Кандидатът на Либералдемократическата партия Леонид Слуцки и претендентът на партията Нови хора Владислав Даванков бяха утвърдени от публични лица тази седмица.

В момента Дананков е заместник-председател на Държавната дума. Слуцки е началник на комисията по външни работи на Държавната дума.

Националната изборна комисия на Русия записва във вторник претендента на Комунистическата партия да се състезава с президента Владимир Путин на изборите през март, които Путин съвсем несъмнено ще завоюва. (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

Путин заема поста непрестанно от 1999 година Той е президент от 2012 година, като предходният му мандат като президент беше от 2000 до 2008 г. 

Кремъл обществено отхвърли изборите през последните месеци, като наподобява, че признава демократичните институции на нацията.

„ Изборите са това, което една народна власт изисква и самият Путин реши да ги организира, само че теоретично, те даже не би трябвало да се организират “, сподели пред държавната медия RBK през август 2023 година Той добави: „ Защото е ясно, че Путин ще бъде определен. Това е изцяло мое персонално мнение. “

Тимоти Нерози е публицист за Fox News Digital. Можете да го последвате в Twitter @timothynerozzi и да му изпратите имейл на [email protected]

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР