Руската компания Транснефт потвърди, че на 4 август украинската държавна

...
Руската компания Транснефт потвърди, че на 4 август украинската държавна
Коментари Харесай

Украйна е спряла подаването на нефт към Централна Европа по нефтопровода Дружба


Руската компания " Транснефт " удостовери, че на 4 август украинската държавна компания " Укртранснафта " е спряла подаването на съветски петрол през южния клон на нефтопровода " Дружба " към Унгария, Чехия и Словакия , защото съветската страна не може да извърши заплащане за преноса поради глобите на Европейски Съюз, сподели за РИА Новости прессекретарят и консултант на ръководителя на " Транснефт " Игор Демин.

" Наистина " Укртранснафта " изцяло спря изпомпването на нефт за Унгария, Чехия и Словакия по южния клон на нефтопровода " Дружба " на 4 август в 6.10 сутринта. В същото време преносът през Беларус в посока Полша и Германия продължава ", е споделил Демин.

Той посочи, че украинската компания дава услуги по превозване на петрол против 100% предплащане. " Но при осъществяване на заплащане за пренос през територията на Украйна средствата бяха върнати по сметката на " Транснефт " . " Газпромбанк ", която обслужва заплащанията, ни уведоми, че заплащането е върнато по отношение на влизането в действие на ", изясни Демин.

По този метод " Укртранснафта " спря да дава услуги за превозване на петрол заради неналичието на парични приходи за тези услуги. " Информирахме съветското министерство на енергетиката, както и съветските спедитори, доставящи запаси в посока на тези три страни, и " Укртранснафта ", че парите не минават и заплащането не може да бъде осъществено ", изясни той.

Припомняме, че съветският нефт, превозен по тръбопроводи бе изключен от по икане на Унгария и Словакия . Страните от Централна Европа нямат изход на море и не могат да получват нефт от други източници в съответни количества за облекчаване на потреблението.
 Напук на Европейски Съюз: Унгария ускорява съдействието с Русия
Напук на Европейски Съюз: Унгария ускорява съдействието с Русия

Будапеща договаря за закупуване на още 700 млн. куб. м газ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР