Руската компания Газпром потвърди, че е прекъснала напълно доставките на

...
Руската компания Газпром потвърди, че е прекъснала напълно доставките на
Коментари Харесай

Газпром спря газа и за Нидерландия

Руската компания " Газпром " удостовери, че е прекъснала изцяло доставките на газ за Нидерландия, защото страната отхвърли да заплаща за синьото гориво в рубли. Москва изисква това от западните си сътрудници на фона на наложените против нея стопански наказания поради войната с Украйна, осведоми съветската работа на Би Би Си.

В известие на " Газпром ", оповестено във вторник сутринта, се споделя, че " към края на работния ден на 30 май " Газпром износ " не е получил заплащане за доставките на газ през април от GasTerra B.V. ". в сходство, съгласно който купувачите в западните страни, приети за " вражески ", би трябвало да заплащат за гориво в рубли.

Решението на " Газпром " значи, че до 1 октомври тази година, когато изтича актуалният контракт, Нидерландия няма да получи почти два милиарда кубически метра газ. Според съветската организация " Интерфакс ", която се базира на справочника на British Petroleim, през 2020 година Нидерландия е имала потребност от 36,6 милиарда кубически метра газ, от които съветското гориво е било 11,8 милиарда кубически метра.
 Призиви в Нидерландия да се пести сила и газ
Призиви в Нидерландия да се пести сила и газ

Ограничаване на потреблението

Следващата европейска страна, която ще остане без съветски газ, може да бъде Дания - нейните управляващи също отхвърлиха да заплащат за газ в рубли. В понеделник най-големият снабдител на газ в Дания, Ørsted, предизвести за риск от спиране на доставките на гориво.

По-рано " Газпром " към този момент беше спрял доставките на газ за (тази страна беше лишена и от съветския ток),. Financial Times пресмята, че тези страни трябваше да получат 16% от газа, който Русия възнамеряваше да продаде на европейските консуматори при започване на годината.

Същността на схемата, която Кремъл постанова на " " страни (в частност целия ЕС) е, че те би трябвало да заплащат за газ в задгранична валута - както е предписано в договорите - само че не по европейската сметка на Газпром, а по своя лична сметка в съветската " Газпромбанк ". Такива сметки към този момент са открити от 10 страни, една от тях може да е Италия, написа " Блумбърг ". Засега единствено Унгария се е съгласила публично с съветската скица.
 Русия удължи подаването на газ за Германия за период от 90 дни
Русия удължи подаването на газ за Германия за период от 90 дни

Спорът за заплащането в рубли спря доставките на газ за няколко страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР