Руската компания „Алроса“ – световен лидер в добива на диаманти,

...
Руската компания „Алроса“ – световен лидер в добива на диаманти,
Коментари Харесай

Откриха уникален 100-каратов диамант в мина в Якутия

Руската компания „ Алроса “ – международен водач в добива на диаманти, сподели неповторим драгоценен камък с тегло от съвсем 100 карата, който е бил открит в една от мините в Якутия, оповестява RT. Това е вторият максимален елмаз, откриван в това оборудване.
Брилянтът, който е с формата на осмостен, е бил открит в мината „ Заполярная “, която е част от диамантеното находище Веркне-Миское, на 17 февруари. Макар да има леки примеси, необработеният камък е съвсем транспарантен с лек забележим жълт нюанс.
Наскоро откритият елмаз потвърждава, че мината в Якутия, която е най-големият капиталов план на „ Алроса “ има голям капацитет, се показва в изказване на компанията.
Предишният огромен елмаз с тегло от 51,49 карата е открит в мината през предходната година – малко след стартирането в употреба на оборудването на 31 октомври.
„ Алроса “ разгласи, че ще влага 60 милиарда рубли (910 милиона долара) в плана до 2042 година.
Според специалистите запасите на находището са задоволителни, с цел да може да се експлоатира в идващите най-малко 20 години и се чака да добива към 1,8 милиона карата диаманти годишно.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР