Руската инвазия в Украйна и последвалите я санкции предизвикаха скок

...
Руската инвазия в Украйна и последвалите я санкции предизвикаха скок
Коментари Харесай

Трансформацията на енергийния пазар струва на Германия 100 млрд. евро

Руската инвазия в Украйна и последвалите я наказания провокираха скок в цените на силата. В резултат на това редица европейски страни, в това число Германия, бяха принудени да усилят разноските си за екологична и икономическа промяна. През 2022 година тези процеси изискват спомагателни 100 милиарда евро от немския бюджет и немските компании, съобщи Марсел Фратшер, президент на Германския институт за стопански проучвания (DIW).

" В никакъв случай федералното държавно управление не трябва да продължава по пътя на големите дотации за изкопаеми горива. Затова шокът от цените на силата е мъчителен, само че нужен сигнал за пробуждане, който, надяваме се, ще докара стопанската система до по-бърза промяна ", сподели Фратшер, представен от „ Oldenburger Onlinezeitung “.

Според ръководителя на DIW разноските на немските компании за нововъведения ще продължат да се усилват през идващите години, което е належащо за ускорение на процеса на промяна.

През декември 2022 година Германия, която беше главен вносител на съветски енергийни запаси, изцяло приключи доставките на въглища, петрол и газ от Русия. На 21 декември Германия пусна в употреба и първия плаващ терминал за полутечен природен газ в страната. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР