Руската инвазия в Украйна е довела до значителни промени в

...
Руската инвазия в Украйна е довела до значителни промени в
Коментари Харесай

Тренд: 40% от българите са влошили отношението си към Русия

Руската инвазия в Украйна е довела до обилни промени в отношението на българските жители по отношение на Москва, като 40 на 100 от запитаните хора са споделили, че са почнали да гледат отрицателно на Русия.

Това демонстрират данни от социологическо изследване на " Тренд ", извършено сред 5 и 12 март 2022 година по поръчка на " 24 часа ". 



46 % не са трансформирали отношението си - в тях се включват както тези, които харесват, по този начин и тези, които не харесват Русия изначално. В данните не се демонстрира какво е разпределението сред тези две групи. 

Изследването демонстрира още утежняване на доверието в ръководещото болшинство след началото на военната рецесия, както и спад в рейтинга на президента Румен Радев. Единствената парламентарна съпротива, която усилва заявената поддръжка на гласоподавателите, се оказва " Възраждане ". Нито ГЕРБ, нито Движение за права и свободи реализират важен прогрес в първите три месеца на 2022. 



Само 16% от запитаните хора споделят, че намират съветската инвазия в Украйна за " оправдана ". Над 60 на 100 от хората считат, че Путин няма учредения да стартира война против прилежащата страна, а 23% не престават да се двоумят три седмици след началото ѝ. 



Голямото болшинство от българското общество поддържа приемането на украински бежанци в страната - 68 на 100 по отношение на 16% срещу. 

Много огромна обаче е съпротивата измежду респондентите на въпроса дали НАТО би трябвало да се намеси директно с военно присъединяване на страната на Украйна във войната с Русия. 



Сътресенията в кабинета на Кирил Петков сред февруари и март стартират да се отразяват върху доверието във властта, съгласно данните на " Тренд ". От началото на мандата за позитивно и негативно отношение са били сходни (39% позитивни и 40% негативни през януари и февруари). През март позитивната оценка за работата на държавното управление са 29%, а негативната – 56%, споделят от организацията. 



Спад на доверието има и при Румен Радев, въпреки и не толкоз забележителен - позитивните оценки падат от 55% през февруари до 49% през март, а негативните се повишават от 33% до 39%. 

" Продължаваме промяната " остава първа политическа мощ, само че смалява преднината си с ГЕРБ, съгласно " Тренд ". Освен за " Възраждане ", се вижда и нарастване в поддръжката за " други " партии - интервалът на проучването пристигна малко след отстраняването на Стефан Янев от държавното управление и анонса му, че ще прави личен политически план. 
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР