Руската фигуристка Камила Валиева, чийто допинг случай разтърси Олимпийските игри

...
Руската фигуристка Камила Валиева, чийто допинг случай разтърси Олимпийските игри
Коментари Харесай

Нови разкрития около допингскандала с 15-годишната руска фигуристка

Руската фигуристка Камила Валиева, чийто допинг случай раздруса Олимпийските игри в Пекин, е имала в тестът три субстанции, които могат да се употребяват за лекуване на сърдечни болести, оповестява " Ню Йорк Таймс ".

Освен позитивна проба за лекарството за ангина " триметазидин ", в обявата на " Ню Йорк Таймс " се споделя, че стокхолмската лаборатория, която е анализирала тестът на Валиева, е разкрила и доказателства за две други медикаменти за сърце, които не са в неразрешения лист - хипоксен и Л-карнитин.

" Ню Йорк Таймс " цитира документи, подадени при арбитражното чуване на Валиева и доказани от лице, което е взело участие в чуването.

" Това е композиция от субстанции, две от които са позволени и едно е неразрешено ", сподели в отчета основният изпълнителен шеф на Антидопинговата организация на Съединени американски щати Травис Тайгарт.

Тайгарт добави, че изгодите от такава композиция " наподобява са ориентирани към увеличение на издръжливостта, понижаване на умората и поощряване на по-голяма успеваемост при потребление на О2 ".
Руският олимпийски комитет не отговори незабавно на имейл с искане за коментар на организация Ройтерс.

15-годишната Валиева господства в женското съревнование във вторник с прочувствено показване, с което тя оглави класирането след късата стратегия. Рускинята е любимец за златния орден, който е малко евентуално да ѝ бъде присъден на Игрите в Пекин.

Тийнейджърката даде позитивна проба на националния шампионат на Русия на 25 декември, само че резултатът беше оголен едвам на 8 февруари, откакто тя към този момент се състезава на Игрите в Пекин в отборното съревнование.

В понеделник Валиева получи позволение от Спортния трибунал да взе участие в конкуренцията при дамите в Пекин, откакто състав от трима съдии се съгласи с решението на Руската антидопингова организация да анулира наказването ѝ.

Във вторник чиновник на Международния олимпийски комитет разкри, че рускинята твърди, че позитивният тест е поради комплициране с медикаментите за сърце на нейния дядо.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР