Руската федерация все още е много заета“ с агресия срещу

...
Руската федерация все още е много заета“ с агресия срещу
Коментари Харесай

„Не виждаме заплаха: Русия не напада НАТО, защото е „заета с войната в Украйна

Руската федерация към момента е доста „ заета “ с експанзия против Украйна. Съответно това отклонява заплахата от страните от Алианса. Това съобщи на 11 март генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Според него има няколко аргументи Кремъл да не може да нападна някоя от териториите на страните от Алианса в близко бъдеще. Една от тях е, че въоръжените сили на Русия не престават да бъдат ситуирани най-вече на територията на Украйна, като водят нападателна война против прилежащата страна.

" В момента не виждаме никакви закани за съдружниците от НАТО, частично тъй като Русия е толкоз заета сега с експанзия против Украйна. Но също по този начин тъй като НАТО подсигурява наличието си. Прави всичко, тъй че всеки зложелател ясно да разбере, че офанзива против един съдружник ще докара до отговор от страна на целия Алианс “, сподели Йенс Столтенберг.

Отделно генералният секретар добави, че задачата на Алианса не е да предизвика спор, а в противен случай, да го избегне и да поддържа мира. НАТО съумя да направи това през последните 75 години, даже по време на Студената война. Съответно за Москва не би трябвало да има място за недоразумения и неверни калкулации по отношение на готовността на НАТО да пази всеки съдружник.

„ Съюзниците от НАТО постоянно би трябвало да бъдат нащрек. Трябва да сме бдителни, когато става въпрос за евентуални съветски кибер или хибридни офанзиви или друга враждебна активност против Европа. Виждали сме това, ориентирано както против членовете на Алианса, по този начин и против тези, които не са негови членове. Например хакерските атаки против Швеция не са нещо ново, те (руснаците – бел. ред.) създаваха подобен непрекъснат риск години наред, когато Швеция към момента не беше член на НАТО “, заключи Йенс Столтенберг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР