Руската федерация иска да основе на мястото на днешна Украйна

...
Руската федерация иска да основе на мястото на днешна Украйна
Коментари Харесай

Путин с план да основе нова държава с име Южна Русия на мястото на Украйна

Руската федерация желае да основе на мястото на днешна Украйна нова страна – Южна Русия. За името обаче руснаците ще гласоподават на референдум. Това излиза наяве от документ на висши политици от пропутинската партия „ Единна Русия “. Колегите от радио „ Свободна Европа “ има копие от този документ.

Новата страна ще се основе на мястото на всички завзети територии. В момента Русия е превзела част областите към Донецк и Луганск в Източна Украйна както и земи от Херсон до Мариупол. Следващите цели са от Запорожие до Днипро.

Документът е озаглавен „ Манифест на южноруския Народен съвет “ и е признат на 16 април. Съставителите му настояват в него, че посредством " революцията " през 2014 година Украйна е изгубила легитимността си. Тогава съгласно този документ е имало пуч против президента Янукович и властта е конфискувана от нацисти.

В документа написа:

„ В отговор на терора и въвеждането на нацистката идеология в някогашната страна Украйна , властта ще бъде предадена на Народен съвет и ще се основе нова страна – Южна Русия. Тази нова страна ще се базира на единността на трите народи в съветската федерация – руснаци, украинци и беларуси. “

За основаването на тази страна руснаците ще гласоподават на референдум и – също като при признаването на анексирания през 2014 Крим. Такъв референдум се чака в идните дни за статута на град Херсон. Украинските управляващи се притесняват, че този референдум ще бъде подправен. Херсон е под съветска окупация, само че популацията непрестанно провежда протести против руснаците. За Донецк и Луганск също са планувани референдум и. Те би трябвало да се проведат на 14 и 15 май. 

Инициатори на този документ са Роман Романов, върховен функционер на „ Единна Русия “, както и олигархът Константин Малофеев, който от дълго време финансира съветската интензивност в Донбас.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР