Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е открила

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) съобщи, че е открила
Коментари Харесай

Напрежението расте в Черно море: Русия обвини турски кораб за зърно, че пренася експлозиви за Украйна

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) заяви, че е разкрила следи от взривни субстанции на транспортен съд, пътуващ от Турция към пристанището на съветския град Ростов на Дон, с цел да натовари зърно, предадоха Ройтерс и ТАСС, цитира Българска телеграфна агенция.

Според ФСС през май същият транспортен съд е дебаркирал в украинското пристанище Килия и е допустимо да е бил употребен за доставка на експлозиви в Украйна.

ФСС отбелязва, че по-рано през този месец (юли) името на кораба е било заменено, до момента в който е бил дебаркирал в турското пристанище Тузла, и че бил заменен и екипажът на плавателния съд, който се състоял от 12 украински жители.

Изявлението бе направено седмица откакто Русия се отдръпна от съглашение, което позволяваше на Украйна да изнася зърно от черноморските си пристанища, като корабите се подлагат на инспекции за сигурност.

" Тези условия може да са индикация за допустима приложимост на задграничен цивилен транспортен съд за доставка на експлозиви на територията на Украйна ", се споделя в известието на ФСС.

Белият дом предизвести в сряда, че Русия може да разшири обхвата на офанзивите си към украинските зърнени уреди, с цел да включи офанзиви против цивилни кораби в Черно море, предава " Ройтерс ".

Адам Ходж, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, сподели, че американски служители разполагат с информация, сочеща, че Русия е сложила спомагателни морски мини в методите към украинските пристанища.

" Смятаме, че това е координирано изпитание да се оправдаят всевъзможни офанзиви против цивилни кораби в Черно море и да се упрекна Украйна за тези офанзиви ", сподели той.

Ходж сподели, че Русия е оповестила, че всички кораби, които се придвижват към украинските пристанища във водите на Черно море, ще се смятат за евентуални превозвачи на военни товари.

" В допълнение към тези координирани старания в Черно море, ние към този момент забелязахме, че Русия се прицели в украинските пристанища за експорт на зърно в Одеса с ракети и дронове на 18 и 19 юли, което докара до заличаване на селскостопанска инфраструктура и 60 000 тона зърно ", той споделих.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР