Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е задържала украински дипломат

...
Руската Федерална служба за сигурност (ФСС) е задържала украински дипломат
Коментари Харесай

Задържаха украински дипломат за получаване на секретна информация в Русия

Руската Федерална работа за сигурност (ФСС) е задържала украински посланик за приемане на секретна информация от бази данни на правоприлагащите органи и ФСС, предадоха международните организации.

Украинският консул в Санкт Петербург Александър Сосонюк е бил арестуван през вчерашния ден по време на среща с съветски жител, до момента в който получавал информация с конфиденциален темперамент от базите данни на правоприлагащите служби и ФСС, уточни в изказване службата за сигурност, представена от Асошиейтед прес.

Пресслужбата на ФСС съобщи, че дейностите на Сосонюк " са несъвместими със статута му на дипломатически чиновник и имат очевиден неприятелски темперамент по отношение на Руската Федерация ", отбелязва ТАСС.

В изказването си ФСС показва, че във връзка с дипломата ще бъдат приложени ограничения според нормите на интернационалното право. Според тези правила дипломатите се употребяват с цялост в страната, в която работят, само че може да бъдат лишени от право на престояване при нарушение на закона или враждебни дейности.

Задържането на дипломата става на фона на възходящо напрежение сред Русия и Украйна и усилване на съветското военно наличие по границата с Източна Украйна, следена от подкрепяни от Русия бунтовници, отбелязва АП.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР