Руската електроразпределителна компания Россети съобщи в късния следобед, че е

...
Руската електроразпределителна компания Россети съобщи в късния следобед, че е
Коментари Харесай

Русия пусна тока в Крим след няколкочасово прекъсване заради авария


Руската електроразпределителна компания Россети заяви в късния следобяд, че е възстановила електроподаването на Крим, съобщи Ройтерс.

Сергей Аксьонов, водачът на полуострова, анексиран от Русия през 2014 година, заяви в обществените медии, че повредата, поради която спря токът на целия Крим, е породена токов удар в станция " Таман ", ситуирана в Южна Русия. Това е довело до автоматизирано прекъсване на електроподаването.

Россети съобщи, че за възобновяване му е бил нужен " единствено малко повече от час ".

Русия доставя електрическа енергия за Крим посредством кабел, преминаващ през Керченския пролив.

Полуостров Крим остана без електричество в сряда следобяд, като по едно и също време с това бяха прекратени и мобилните връзки. " Целият Крим и Севастопол са без ток. Електричеството е прекратено на всички места. Търсим повода ", написа локалният уебсайт " Криминформ ", като се базира на собствен източник.

Токът е почнал да стопира след 13 ч. локално време.

За последно полуостровът остана без ток предходната година. Както и в този момент, повода е в в енергийния мост, свързващ Крим с материка.

В резултат на токови удари на подстанция " Таман " е задействана противоаварийната система и са изключени всички линии, написа във Facebook ръководителят на Крим Сергей Аксьонов. " Целят Крим остана без ток. В течение на три часа енергоснабдяването ще бъде възобновено. Молим да се резервира успокоение ", прикани той.

Подстанция " Таман " се намира на територията на Краснодарския край в Русия, откъдето тя доставя с ток анексирания Крим. Доставките от Украйна бяха прекратени след завземането на Крим от Русия през 2014 година

РИА Новости заяви, че в Севастопол не работят банки, терминали, търговски центрове и различен. На места са били употребявани дизелови генератори за ток.

В столицата Симферопол и в Севастопол престанаха да работят светофарите, спрени са тролеите, съобщаваха локални поданици.

В Севастопол токът е спрял в 15 ч., а четвърт час по-късно и мобилните връзки. След 40 минути мобилната мрежа проработила.

Към 16.30 ч. в Севастопол към този момент имало ток, а също и в Ялта, само че не и в другите обитаеми места.

Дайте свет!!! #Крым Весь полуостров опять без электричества. Сколько уже можно?
— Константин Рядченко (@konstantin_ryad) June 13, 2018
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР