Руската делегация като гарант и посредник в процеса в Минск

...
Руската делегация като гарант и посредник в процеса в Минск
Коментари Харесай

Русия потвърди посредническа роля в преговорите между Украйна и Донбас

Руската делегация като поръчител и медиатор в процеса в Минск ще постави всички старания за улеснение на постигането на резултати в границите на Контактната група за споразумяване на обстановката в Източна Украйна.

Това съобщи в сряда пратеникът на Русия в Контактната група Борис Гризлов след следващия кръг от диалози, съобщи ТАСС.

Необходимото за това обаче е политическата воля и на другите участници, ориентирана към разрешаването на вътреукраинския спор, използване на Минските съглашения, преди всичко сред конфликтните страни - Киев и Донбас ", добави Гризлов.

" Платформата на Контактната група би трябвало да остане отворена за разговор сред Киев и Донбас, би трябвало да формулира плановете за бъдещи решения ", означи той.

Повече от 14 000 души са починали при спора в Източна Украйна от 2014 година

По време на среща в Париж през декември 2019 година водачите на Русия, Украйна, Франция и Германия реализираха съглашение за замяна на пандизчии и дадоха обещание да подсигуряват трайно прекъсване на огъня в Донбас.

Но не реализираха прогрес по противоречивите въпроси - дата за осъществяване на локални избори в Източна Украйна и по кое време Киев да може да си върне контрола над границите в следения от сепаратистите район.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР