Руската Белгородска област обяви режим на антитерористична операция“, след като

...
Руската Белгородска област обяви режим на антитерористична операция“, след като
Коментари Харесай

Войната в Украйна: Зеленски отиде на фронтовата линия

Руската Белгородска област разгласи „ режим на антитерористична интервенция “, откакто съгласно Москва диверсионна група от Украйна е атакувала региона. Киев към този момент отхвърли да има общо с въоръженото навлизане в Белгород и упрекна за офанзивата съветски партизани, които желаят промяна на властта в Кремъл. Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски посети фронтовата линия, с цел да поздрави ситуирани там елементи по случай Деня на украинската морска пехота.

Противоречива информация за протичащото се в съветската Белгородска област. Според Кремъл, диверсионна група от Украйна е атакувала региона. Киев пък твърди, че става дума за съветски партизани. Паравоенните групи Легион „ Свобода на Русия “ и Руски доброволчески корпус пък поеха отговорност за нападението и обявиха, че освобождават Белгородска област. Местните власти твърдят за удари с дронове през миналата нощ. По-рано губернаторът на областта съобщи за най-малко осем ранени и нанесени вреди върху жилищни сгради. 

 
Продължава прочистването на територията от страна на Министерството на защитата взаимно с правоприлагащите органи. Сега се обръщам към жителите на квартал Грейворон, които краткотрайно са напуснали домовете си, към момента не е целесъобразно да се връщат по домовете си. Незабавно ще ви осведомяваме, аз ще осведомявам посредством обществените си мрежи, а ръководителите на локалните управляващи ще дадат информация, когато е безвредно.
Вячеслав Гладков, губернатор на Белгород

Хора от девет обитаеми места в региона към този момент са евакуирани. Говорител на Владимир Путин заяви, че съветският президент е осведомен за случая, само че Кремъл към този момент пази безмълвие. Междувременно, украинският президент Володимир Зеленски посети фронтовата линия, с цел да поздрави ситуирани там елементи по случай Деня на украинската морска пехота.

Според управляващите в Киев значимата борба за Бахмут продължава като се водят яростни сражения в региона на Мариинка, в Донецка област, където Русия продължава да концентрира напъните си. Киев оповестява и за набези против цели в Днипро, където са потърпевши седем души.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР