Руската балерина от Мариинския театър Илмира Багаутдинова изрази по нетрадиционен

...
Руската балерина от Мариинския театър Илмира Багаутдинова изрази по нетрадиционен
Коментари Харесай

Руска балерина танцува върху замръзнал залив в знак на протест

Руската балерина от Мариинския спектакъл Илмира Багаутдинова изрази по нетрадиционен и вълнуващ метод своя митинг против застрояването на залива Батарейная, близо до Санкт Петербург.

Известната балерина изтанцува подиуми от " Лебедово езеро " върху леда на замръзналия Фински залив при минус 15 градуса по Целзий. Именно на мястото, което Багаутдинова избра за своя танц, се възнамерява да бъде издигнат терминал за зърно към пристанището.

Така Багаутдинова стачкува против градежа на пристанище в залива Батарейная - известен плаж на към 50 км от Санкт Петербург. Тя се надява танцът ѝ в символ на митинг да избави същинските лебеди, които гнездят в региона и да резервира естествения им хабитат.

" Това е неповторимо естествено и историческо място, където лебедите гнездят напролет, фамилии с деца почиват през лятото, а стотици риболовци ловят риба през зимата. В момента то е застрашено от заличаване ", написа тя в обществените мрежи.

Балерината прикани руснаците да подпишат онлайн петиция, адресирана до президента Владимир Путин, в която се приканва заливът да бъде оставен в естествения си тип.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР