Руската армия заяви, че в сряда ще създаде хуманитарен коридор

...
Руската армия заяви, че в сряда ще създаде хуманитарен коридор
Коментари Харесай

Русия създава хуманитарен коридор за евакуация на цивилни от завода Азот

Руската войска съобщи, че в сряда ще сътвори филантропичен кулоар за евакуация на стотици цивилни от химическия цех " Азот " в град Северодонецк.

" Ръководейки се от правилата на хуманността, съветските въоръжени сили и формированията на Луганската национална република са подготвени да провеждат филантропична интервенция за евакуация на цивилни жители ", осведоми съветското министерство на защитата във вторник.

Хуманитарният кулоар ще бъде в деяние сред 8 ч. сутринта и 20 ч. вечерта московско време в сряда, показаха от Министерството на защитата, като прибавят, че евакуираните ще бъдат превозени до град Сватово в следената от сепаратистите Луганска област.

Москва също по този начин прикани " бойците от националистическите батальони и задграничните наемници в завода да прекратят безсмислената опозиция ".

От седмици Москва обсажда градовете Северодонецк и Лисичанск - последните региони в източната украинска област Луганск, които към момента са под контрола на Киев, напомни БГНЕС.

Руската войска означи, че украинските управляващи са поискали цивилните от цех " Азот " да бъдат превозени до следения от Киев Лисичанск, само че посочи, че евакуацията там не е допустима, защото последният мост, свързващ градовете, е опустошен.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР