Руската армия в Украйна унищожава оръжейни системи, доставени от западни

...
Руската армия в Украйна унищожава оръжейни системи, доставени от западни
Коментари Харесай

Русия унищожава западни оръжейни системи, доставени на Украйна

Руската войска в Украйна унищожава оръжейни системи, доставени от западни държавни управления, и поразява други цели, разгласи през днешния ден представителят на военното министерство в Москва ген. Игор Конашенков, представен от ДПА.

По думите му посредством мощни въздушни и артилерийски удари са били отстранени " до 200 индивида и 24 оръжейни системи, включително батарея от 155-милиметрови гаубици М777, 203-милиметрови самоходни оръдия 2С7 " Пион ", ракетна система за залпов огън " Град " и два склада за боеприпаси ". Освен това съветските сили са свалили изтребител " Су-25 " и боен хеликоптер " Ми-8 " в региона на Харков, сподели генералът, като посочи, че множеството изумени цели са в региона Донбас.

Тази информация не може към този момент да бъде доказана от самостоятелен източник, уточни ДПА. Агенцията напомни, че съгласно медийни изявления Австралия и Съединени американски щати са доставили на Украйна оръдия М777.

В тазсутрешната си сводка за събитията украинският Генерален щаб заяви, че съветските сили нападат Северодонецк от север, юг и изток. На запад от града съветските войски се пробват да отхвърлен украинските елементи в покрайнините на Билохоривка и Врубивка и нападат други три обитаеми места. Според известието руснаците пробват да напреднат към Славянск, където е оперативният център на украинските въоръжени сили в Донбас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР