Руската армия търпи огромни загуби в битката за град Бахмут

...
Руската армия търпи огромни загуби в битката за град Бахмут
Коментари Харесай

Олексий Резников: Русия дава по 500 убити и ранени на ден в боевете за Бахмут

Руската войска търпи големи загуби в борбата за град Бахмут в Източна Украйна. Това твърди украинският министър на защитата Олексий Резников, представен от ДПА.

 

Пред в. " Билд ам Зонтаг " той уточни, че загубите на руснаците доближават до 500 убити и ранени всеки ден.

 

Руските бойци са просто " пушечно месо " в " тактиката на месомелачката ", употребена от Москва, безапелационен бе Резников.

Особено дейна в региона на Бахмут е частната военна компания " Вагнер ". Нейният създател Евгений Пригожин, който се счита за непосредствен до Кремъл, е вербувал и преди хора от съветски затвори. Съобщава се, че броят на жертвите измежду тези пандизчии се е извънредно висок.

Правозащитната организация " Русия зад решетките " неотдавна заяви, че от 50 000 наемници, вербувани от пандизите, единствено 10 000 към момента са на фронта. Останалите са починали или са били ранени, пленени или дезертирали.

 

По думи на Резников Бахмут е " алегорично място за руснаците ". По тази причина те поставят толкоз старания да го завладеят. Превземането му обаче няма да значи нищо за по-нататъшния ход на боевете в региона на Донбас, посочи украинският боен министър.

Преди обаче Киев също е придавал на Бахмут огромно алегорично значение.

Украинският президент Володимир Зеленски говореше за " крепостта Бахмут ", твърдейки, че тя няма да бъде изоставена. Оттогава тонът му обаче стана по-умерен и рухването на града към този момент се смята за допустимо.

Въпреки това Украйна желае да задържи позициите си допустимо най-дълго, частично тъй като борбата коства на съветските войски доста време и мощ.

 

Продължилата месеци борба за Бахмут, в който сега живеят единствено към 5000 от общо 70 000 поданици, е една от най-кървавите борби на безсилие по време на едногодишната съветска инвазия. Бахмут не е изключително огромен град, само че след многомесечни старания за удържането му има съществено алегорично значение за украинската войска. Самият Володимир Зеленски обаче към този момент съобщи, че ще пазят града, " до момента в който има смисъл ".

Институтът за проучване на войната (ISW) заяви в петък, че дейностите на Киев може да сочат идно украинско евакуиране от елементи на града. В него се споделя, че украинските войски може да " извършат лимитирано и следено евакуиране от изключително сложни сектори на Източен Бахмут ", като в същото време се стремят да попречат на съветското придвижване там и да лимитират изходните направления на запад.

 

Превземането на Бахмут освен ще даде на съветските бойци рядка победа на бойното поле след месеци на неуспехи, само че може да прекъсне снабдителните линии на Украйна и да разреши на силите на Кремъл да напреднат към други украински замъци в източната част на Донецка област.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР