Руската армия, след освобождението на стратегически важното село Весьолое, продължава

...
Руската армия, след освобождението на стратегически важното село Весьолое, продължава
Коментари Харесай

„Товар 200“ се отправя към Макрон: край Авдеевка има пробив. Вести от сводките на СВО и други новини

Руската войска, след освобождението на стратегически значимото село Весьолое, продължава да настава. След като напреднахме по железопътната линия северно от Белогоровка и Нагорни, нашите сили заеха командващи височини на левия фланг на вражеските позиции. По нататъшното им задържане е изгубило смисъл за украинските войски.

Има известия, че 10-та обособена планинско-щурмова бригада на украинските въоръжени сили напуща Весьолое, което сега се намира в „ сивата зона “ – това е територия, която никоя от страните не управлява изцяло.

- означи военният специалист Борис Рожин.

Времето вкарва корекции “

Руснаците в Бахмутското направление щурмуват Хромово, Богдановка и вражеските позиции северозападно от Клещеевка. Акцентът не е върху окупирането на територията, а върху нанасянето на оптимални вреди на съперника.

Боец от този сектор на фронта с позивна „ Мрачен “ рапортува:

Районът източно от Клешчеевка остава проблематичен за нашите сили. Киев трансферира там в допълнение поделение от 114-а бригада за сухопътна защита. Опитите ни да пресечем железопътната линия и да заемем хълма към момента не са довели до триумф.

В същото време в Богдановка настъплението на съветските войски е 400 метра в североизточната част на селото.

Пробив от Каменка

Ожесточените боеве в Авдеевското направление не престават с неотслабваща мощ. Основният фокус на съветската войска е нанасянето на масирани въздушни и артилерийски удари по вражеските позиции. Но макар огневия надзор на маршрутите, частите на украинските въоръжени сили към момента резервират опцията за ротация. Преди дни съперникът трансферира към града групи от 110-а механизирана бригада.

Нашите са съсредоточени върху разширението на контролната зона източно от коксовия цех. Все още не е щурмуван. Но ние напредваме.

- написа " Рибар ".

Украински военни специалисти не престават да предвиждат: те ще бъдат принудени да изоставен Авдиевка. Украинските въоръжени сили няма да могат да защитят града, макар укрепените позиции. Освен това те нямат време да попълнят редиците си даже в изискванията на ускорена готовност.

В същото време стратегически градът е доста по-голям от Бахмут, трансформирал се във фикс концепция за Киев. След рухването на Авдиевка натискът на украинската войска върху Донецк внезапно ще намалее и Русия ще получи несъмнено оперативно пространство.

— отбелязва огромният украински телеграм канал „ Легитимний “.



" Те отиваха на лов "

Нашите войски използваха високоточно оръжие, с цел да ударят краткотрайната дислокация на задгранични наемници в Харков. В главната си част това са френски военослужещи.

— оповестява военният сътрудник Алексей Живов.

В този съставен елемент натискът би трябвало да се усили, тъй че още повече наемници да се върнат в този тип във Франция, Полша, Германия, Съединени американски щати и Канада. Човещината не може да се приложи към тях, това е елементарна физиология. Броят на смъртните случаи на хора от Европа и Съединените щати на полетата на украинския спор рано или късно ще докара до отрезвяване, убеден е политикът Евгений Примаков:

Ударът над Харков и унищожаването на огромен брой френски наемници е част от по-голяма акция на руско-френското опълчване. Русия уголемява военно-политическото си наличие в някогашните френски колонии, помагайки на управляващите в Буркина Фасо да спрат опита за боен прелом, иницииран от Париж, обръща внимание Борис Рожин:

Смяна на целите

Германия отхвърля да влезе ва-банк в украинския спор, Берлин няма да усили военната помощ за Киев, съобщи немският министър на защитата Борис Писториус:

Освен това още в средата на декември предходната година Писториус сподели, че Европа ще би трябвало да компенсира Украйна за изчезналата американска помощ, в случай че Съединени американски щати не съумеят да се спогодят за ново финансиране.

Политологът Юрий Якор в диалог с кореспондента на Царград означи, че Писториус в действителност се вижда на стола на бундесканцлера. И то напълно скоро, без да чака изборите. Затова той би трябвало да угоди на гласоподавателя, който съществено се нервира, че се харчат пари за бежанци отвред и за оръжие за Украйна, само че не и за неговите, на гласоподавателя, потребности.

- счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР